ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΛΟΥ

Η Βιοθεραπεία ρόλου,αποτελεί τη μοναδική μέθοδο σε όλον τον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα σε έναν ηθοποιό να απεγκλωβίζεται από τον ρόλο που καλείται να ενσαρκώσει κάθε φορά.

Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι προσέγγισης ενός ρόλου, πολλοί μέθοδοι όπου βοηθούν έναν ηθοποιό να "μπει" όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στο ρόλο.Κανείς όμως δεν τον βοηθά να "βγει" από αυτόν και τα κατάλοιπα που αφήνει κάθε χαρακτήρας πάνω στο σώμα του.

 

Στις αρχαίες τραγωδίες οι ηθοποιοί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χειροθεσία, σήμερα ο σύγχρονος ηθοποιός μπορεί να κάνει τη λεγόμενη βιοθεραπεία ρόλου και να εμποδίσει ξένα στοιχεία από τον χαρακτήρα που υποδύεται, αλλά και τον συγγραφέα που έγραψε το έργο να πιάσουν τις αισθήσεις του.

Η Βιοθεραπεία ρόλου, χρησιμεύει όμως παράλληλα  και στην προστασία του ηθοποιού από τυχόν φορτία θεατών, συναδέλφων δημιουργώντας ενεργειακή άμυνα προλαμβάνοντας μελλοντικές επιβλαβείς καταστάσεις για την υγεία.

Η θεωρία πως η επαφή και μόνο με το κοινό μπορεί να θεραπεύσει έναν ηθοποιό και ότι όλα αυτά τα αρνητικά φορτία που ανταλάσονται κατά τη διάρκεια μιας παράστασης όπου ας μην ξεχνάμε σκοπό ύπαρξής της έχει την κάθαρση ή σε πιο ελαφριά έργα την ανάταση του θεατή, απλά χάνονται στην ατμόσφαιρα βλέπουμε καθημερινά και στην πράξη πως δεν ευσταθεί, αλλά ούτε και λογικά στέκει.

Γ'ι αυτούς τους λόγους αλλά  και με πολλή αγάπη για το ευαίσθητο αυτό επάγγελμα του ηθοποιού εφαρμόζουμε τη Βιοθεραπεία Ρόλου.

Η Βιορεραπεία Ρόλου , απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες (ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές,μουσικούς,σκηνοθέτες), σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την έκθεση στο κοινό, μπορεί να φανεί χρήσιμη όμως και σε επαγγελματίες όπου η δουλειά τους απαιτεί κατά καιρούς να παίζουν κάποιο ρόλο όπως δικηγόροι, επιχειρηματίες κ.ο.κ.

Ο Λόγος, η Μουσική,ο Ήχος και πάσης φύσης συχνότητες δημιουργούν ενεργειακά πεδία τα οποία εγκλωβίζονται στα κύτταρα δημιουργώντας τις διάφορες ενοχλήσεις.Από τα "φορτία" αυτά ο βιοθεραπευτής-χειροθέτης καλείται να απαλλάξει τον ερμηνευτή, διασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του αίματος, χαρίζοντας υγεία,ευεξία  και βοηθώντας τον τέλος να απελευθερώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και να εκφράσει τα χαρισματικά του στοιχεία.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γράψτε σχόλιο
Λεπτομέρειες επικοινωνίας:
Σχόλια:
Ασφάλεια
Παρακαλώ βάλτε το κωδικό anti-spam που διαβάζετε στην εικόνα.
 
news_ban
myarticlesbanner
kirlian